نشاء استویا

نام علمی: Stevia  rebaudiana

نحوه تکثیر:  بذر ، نشاء

میزان مصرف در هکتار : 60-50 هزار

استویا گیاهی بسیار مناسب برای کاشت، داشت و برداشت است. استویا نیز ویژگی ها و خواص خود را دارد که در این مقاله به آن ها اشاره می کنیم.

مشخصات استویا

نام دیگر استویا، شیرین برگ و یا شکر برگ است. استویا گیاهی علفی و چند ساله، دارای ریشه ای گسترده، برگ های افتاده و از خانواده کاسنی است. ارتفاع رشد نشاء استویا 50 تا 60 و گاهی 120 سانتیمتر می باشد. به طور طبیعی نشا استویا در مراحل اولیه رشد کندتری دارد ولی پس از گذراندن ماه اول، سرعت رشد آن به شرایط آب و هوایی منطقه وابسته خواهد بود. برگ گیاه استویا عطر و طعم شیرین دارد و به عنوان طعم دهنده شیرین و بدون کالری استفاده می شود و حتی می تواند جایگزین شکر شود. استویا بیشتر در جنبه های غذایی استفاده می شود. البته خواص درمانی و بهداشتی فوق العاده ای نیز دارد.

ثکثیر استویا

استویا از طریق کاشت بذر، قلمه علفی و کشت بافت تکثیر می شود. تعداد بوته مورد نیاز برای هر هکتار 50 تا 60 هزار بوته می باشد. اندام مورد استفاده استویا برگ آن است. عملکرد استویا در هر هکتار 3 الی 3.5 تن برگ خشک و زمان برداشت گیاه نیز اواخر بهار تا اوایل پاییز می باشد.

خواص استویا

خواص استویا از جنبه های مختلفی قابل بررسی است. خواص استویا به صورت زیر است:

– استویا از جنبه آرایشی برای شادابی و جوانی پوست و همچنین از بین برنده چین و چروک مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین استویا می تواند بیماری های پوستی نظیر اگزما را بهبود ببخشد.

– استویا از جنبه درمانی برای لاغری و کاهش وزن مفید است. استویا پوکی استخوان را درمان می کند. استویا کلسترول خون، کبد و قلب را کاهش می دهد. استویا قند خون و دیابت را کنترل می کند و همچنین برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها مفید است.

– استویا از جنبه غذایی نیز به عنوان شیرین کننده کاربرد دارد. به این منظور از آن در چای، قهوه، آبمیوه، ماست و … استفاده می شود. حتی از استویا می توان در پخت و پز به جای شیرینی و در پخت کیک و شیرینی نیز بهره برد.

برای سفارش و مشاوره رایگان جهت نشاء استویا می توانید با شماره های 09178347062 یا 09303109621 تماس حاصل نمایید.